pako

Myöhästyn linjurista. Lähden kävelemäään kehää, koitan saada kyydin lennosta siinä onnistumatta. Jatjan matkaani jalkaisin pölisevällä kehällä. Tovin käveltyäni näen varastorakennuksen tien varrella ja kipuan sisään verkkoikkunan reijästä. Varaston korkeat hyllyt seisoivat suorissa linjoissa ja himmeää valoa loistaa raollaan olevista liukuovista. Tiputtaudun ikkunalaudalta varovasti pölyävälle hiekkalattialle. Erotan rakennuksen edessä olevat ihmiset.

Kävelen varoen ikkunalaudalta erottamani pyörätunkion luokse, valitsen sopivan ajokin ja lähden kävelemään kohti valoa.
Pihalla olleet ihmiset ovat kaikonneet ja mies ovien luona huomaa minut.
Hän näyttää varaston huoltomieheltä ja hänen kasvonsa on ruskean karvan peitossa.
Hän katsoo minua yllätetyn ihmisen pelokkain silmin ja tiedustelee epäillen: milläs asioilla sinä olet täällä?
Omilla asioilla noutamassa pyörää. Hän kääntyy, käskee katseellaan minun odottaa ja kipaiseen viereiseen rakennukseen. Palatessaan hänellä on kädessään kamerakännykkä ja hän alkaa ottaa sillä kuvia minusta. Peitän kasvoni punavalkoisella ferrari paidallani.

Kuvattuaan mies halusi näyttää tekeleitään minulle ja totean onnekseni niiden olevan varsin huonoja. Kuvissa näkyi vain punavalkoista hihaani sekä toisessa pääni joka näytti suurelta pikseliltä. Kuvaaja näytti tyytyväiseltä ja tunsin tilaisuuden paeta.

Pakooni ei liiittynyt pelkoa, vaan olin varma että onnistun. Lähdin juoksemaan metsäistä polkua väistellen puita ja kiviä nokkelasti.
Tunsin että mies seurasi minua pienen välimatkat päässä. Silloin tällöin pysähdyin ja kaivoin juurisesta maasta tarkoitukseen nähden suhteettoman isoja kiviä, joita viskoin umpimähkään takanani olevaan kuusikkoon. Kuulostelin - Osui ja upposi?

Ei. Jatkoin sokkeloista metsäpolkua ylärinteeseen, pysähdyin taas ja aloin kaivaa maata. Tällä kertaa kivet sinkoili suurella vimmalla, solkenaan perä perään alarinteeseen. Uskon tämän toiminnan laannuttaneen takaa-ajajani ajovietin ja tehneen luovutuspäätöksen todeten: liian vaarallinen, taikka hyvin hullu.

Palasin takaisin pöllyävälle hiekkatielle ja mieleeni juolahti, että olisi asiallista ilmoittaa odottaville kavereilleni, että tulen myöhästymään odottamattomien tapahtumien johdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Amerikan presidentin vaalit

Voitin Amerikan presidentin vaalit. Oli tapahtunut jokin virhe. Pitä päättää, otanko viran vastaan, vai annanko sen vieressä istuvalle vir...